Agencija za obalni linijski pomorski promet

 
 

O AGENCIJI

Agencija za obalni linijski pomorski promet je samostalna pravna osoba, osnovana 1. listopada 2006. godine temeljem Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu kojega je Sabor Republike Hrvatske  donio 10. ožujka 2006. godine.
Cilj utemeljenja Agencije je stvaranje glavnog regulatornog tijela Republike Hrvatske o svim pitanjima linijskog putničkoga prometa na Jadranu. Najznačajniji posao Agencije je raspisivanje javnih natječaja za dodjelu koncesija i sklapanje ugovora o prijevozu na svim državnim linijama u javnom obalnom pomorskom prometu, te nadzor nad kvalitetnim korištenjem sredstava koji se iz proračuna RH izdvajaju za održavanje pomorskih veza s otocima. Pored toga, djelatnost Agencije obuhvaća uspostavu i upravljanje informatičkim sustavom javnog obalnog linijskog prometa.

Pročitajte više >>

[ Početna stranica ]

Novosti

17.5.2018..

OTVARANJE LUKE OŠLJAK (otok Ošljak, Općina Preko) NAKON ZAVRŠENIH RADOVA

Završetkom građevinskih radova sanacije pristaništa i oštećenog obalnog zida u luci Ošljak, ista će biti ponovno otvorena za javni promet od 18. svibnja 2018. godine.
Državna trajektna linija 431 Preko – Ošljak – Zadar/Gaženica održavati će se prema usuglašenom redu plovidbe za 2018. godinu.
24.4.2018..

PERIODIČKE PROVJERE KORISNIKA PRAVA NA POVLAŠTENI PRIJEVOZ

Agencija za obalni linijski pomorski prijevoz kao izdavatelj otočnih iskaznica za pomorski prijevoz putnika i vozila, zajedno sa operatorom sustava SEOP Agencijom za komercijalnu djelatnost d.o.o. provodi periodičke provjere podataka korisnika povlaštenog prijevoza.

Periodičke provjere podataka vrše se u službenim Registrima (MUP, HZMO) iz kojih su podaci korisnika povučeni na otočne iskaznice prilikom provjere prava korisnika i prilikom izrade otočnih iskaznica za putnike i vozila.

Obavještavamo sve korisnike povlaštenog prijevoza da svaka promjena osobnih podataka (promjena prebivališta, imena, prezimena, a radi kojih korisnik mijenja osobnu iskaznicu), odnosno podataka o vozilu (tehnički podaci o vozilu, registarske oznake vozila ili podaci o vlasniku/korisniku vozila) iziskuju promjenu otočne iskaznice za povlašteni prijevoz.

Izvršenim periodičkim provjerama sve iskaznice čiji podaci korisnika više ne odgovaraju podacima na otočnoj iskaznici biti će automatski deaktivirane jer su podaci korisnika promijenjeni. Korisnici neće moći ostvarivati pravo na povlašteni prijevoz sa takvom iskaznicom već moraju ishodovati nove iskaznice na kojima će se nalaziti ažurirani i točni podaci.

11.4.2018..

ZATVARANJE LUKE OŠLJAK (otok Ošljak, Općina Preko) ZBOG RADOVA

Zbog izvođenja građevinskih radova na sanaciji pristaništa i oštećenog obalnog zida u luci Ošljak, ista će biti djelomično zatvorena za javni promet od 9. do 16. travnja 2018 godine, a potpuno od 16.travnja 2018. godina do kraja izvođenja radova. Očekivani završetak radova je u drugoj polovici mjeseca svibnja.

23.2.2018..

OTVARANJE LUKE SALI (DUGI OTOK) NAKON ZAVRŠENIH RADOVA

Završetkom građevinskih radova sanacije operativnog dijela luke Sali, ista će biti ponovno otvorena za javni obalni linijski promet od 24. veljače 2018. godine.

Brodska linija 406 Zadar – Sali – Zaglav i obratno nastavit će se održavati prema redu plovidbe za 2018. godinu, kako se održavala i prije radova u luci Sali, a brzobrodska linija 9406 Zadar – Sali – Zaglav i obratno nastavit će se održavati 3 puta dnevno kao i ranije s razlikom za treće putovanje iz Zadra koje će se održavati u 20:00 sati umjesto u 19:45 sati.